Het is tegenwoordig niet eenvoudig om een woning te vinden. En als je je droomwoning dan gevonden hebt merk je dat je niet de enige gegadigde bent. Een bod doen is dan erg lastig en vaak gewoon een gok.
Dat kan ook anders!

Bij Kolmeijer makelaars Nijmegen worden sommige woningen verkocht op basis van online biedingen. Het werkt net als Marktplaats. Na registratie kun je meedoen. Zo weten we wie het bod op een woning heeft uitgebracht. Je kan bieden tot het moment dat je wilt stoppen. Je kan zien wat een ander biedt en je kan zelf kiezen of je daar een bod overheen wilt plaatsen. Op deze manier zijn de prijzen transparant, heeft iedereen gelijke kansen en zullen de frustraties afnemen. Het systeem werkt eenvoudig en volledig geautomatiseerd.

Voorafgaand aan het bieden is er een mogelijkheid om de woning te bezichtigen want je moet wel eerst de woning gezien hebben alvorens je kan bieden.Tijdens de veiling wordt gekeken of je daadwerkelijk een afspraak hebt gehad bij de woning. Je dient hiervoor een afgeschermde kopie van je legitimatiebewijs plus de datum van de bezichtiging te sturen via whatsapp of via de mail. Daarna start de biedingstermijn. Tijdens deze termijn kun je online een bod uitbrengen op de woning. Je kunt daarbij aangeven of je dit doet onder voorbehoud van een bouwtechnische keuring of van het rondkrijgen van jouw financiering daarnaast kun je ook je voorkeur aangeven wanneer je wil aanvaarden. Het is ook mogelijk om extra opmerkingen te plaatsen. LET OP: je moet dit bij elke bieding opnieuw doen dus als hier veel tekst komt te staan is het verstandig om een kopie van de tekst te maken.

Tijdens de veiling dien je goed de site en je mail in de gaten te houden of je bent overboden. Doe je een bod in de laatste 5 minuten dan wordt de tijd verlengd tot opnieuw 5 minuten. Onze site is ook voor mobiel gebruik geschikt maar tijdens de veiling raden we aan om een pc of laptop te gebruiken.

Je kan ook een biedrobot instellen. Op deze manier hoef je niet telkens zelf een nieuw bod te doen maar zal de robot je bod telkens verhogen tot het maximum wat je zelf hebt bepaald.

Gunnen van de woning
Uiteindelijk bepaald de verkoper aan wie hij de woning gunt want er zijn meer onderdelen die doorslaggevend kunnen zijn dan alleen de prijs. Meestal is dit de hoogste bieder maar dit kan ook door bepaalde voorwaarden komen die doorslaggevend kunnen zijn waardoor hij toch voor een ander kiest. Daarom is het belangrijk om je voorwaarden in het bod te benoemen.
De verkoper kan ook besluiten om de woning niet te gunnen. Bijvoorbeeld wanneer het hoogste bod niet voldoende is. Heb jij het beste bod én gunt de verkoper jou de woning? Dan nemen we direct contact met je op.

Kortom: eenvoudig, transparant en eerlijk! Check of je droomhuis via onze veiling verkocht wordt en maak snel een afspraak voor een bezichtiging.